آیین تقدیر از پژوهشگران و فناوران برگزیده دانشگاه در سال 1403، روز چهارشنبه 5 دی‌ماه در تالار خیام دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

دکتر جوان جعفری، سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد با بیان تبریک به پژوهشگران و فناوران برگزیده گفت: شرایط جامعه تغییر پیدا کرده است و مدیران بخش‌های خصوصی، شخصیت‌های آگاهی هستند و از دانشگاه انتظارات بالایی دارند.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه در تولید و کاربست نظریات باید حرف اول را بزند، خاطر نشان کرد: امید و نگاه صنعت و جامعه به دانشگاه است و دانشگاه باید اولین نهاد و مرجع برای حل مشکلات باشد.

سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه دانشگاه رسالت نظریه‌پردازی و تولید علم را فراموش نخواهد کرد، یادآور شد: نظریات باید محصول جامعه باشند و برای حل مشکلات جامعه گام بردارند.

دکتر جوان جعفری به پیشرفت تکنولوژی و رشد و توسعه فناوری اشاره کرد و ادامه داد: حوزه‌های جدیدی با پیشرفت تکنولوژی ایجاد شده است که دانشگاه فردوسی مشهد با رویکرد جدیدی در این راستا حرکت می‌کند.

در ادامه مراسم دکتر رجبی، سرپرست معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه با تشکر از دکتر رضوی، معاون پژوهش و فناوری پیشین که در برگزاری هفته پژوهش تلاش بسیار داشته‌اند، گفت: در نگاه همه جانبه و کلان‌نگر، داشتن تئوری برای حل مسائل کشور ضروری است و دانشگاه باید در حل مشکلات فرابخشی جامعه مؤثرتر عمل کند.

وی به اهمیت تحقیقات پایه‌ای در علوم پایه و علوم انسانی اشاره کرد و ادامه داد: دانشگاه باید فقط مسائل حال را در نظر نگیرد و با آینده‌نگری برای حل مشکلات آینده نیز تلاش داشته باشد.

دکتر رجبی دستیابی به دانشگاه کارآفرین، مطالبه‌گر، راهبر، مرجع علمی و پاسخگو را از اهداف دانشگاه دانست و اظهار کرد: ایجاد فضای با نشاط و همکاری بین اعضای هیئت علمی برای انجام کار پژوهشی با دستیابی به اهداف دانشگاه محقق می‌شود.

سرپرست معاونت پژوهش و فناوری با اشاره به نظام‌های رتبه‌بندی دنیا گفت: علیرغم اینکه باید جایگاه دانشگاه را در این نظام‌ها ارتقا دهیم، باید تلاش داشته باشیم که بر اساس شرایط خودمان پژوهش را به صورت درون‌زا نیز تعریف کنیم.

در ادامه دکتر حسین دخت، مدیر پژوهشی و دکتر پناهی، مدیر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه در خصوص روند انتخاب پژوهشگران و فناوران توضیحاتی ارائه دادند.

در انتهای این مراسمن نیز از پژوهشگران و فناوران برگزیده در سال 1403 با اهدای لوح تقدیر به عمل آمد.

لازم به ذکر است ارزیابی فعالیت‌های پژوهش و فناوری اعضای هیئت علمی در بازه زمانی پنج ساله و در پنج کارگروه علوم اجتماعی، علوم انسانی، علوم پایه، کشاورزی و منابع‌طبیعی و مهندسی بررسی گردید. همچنین اعضای هیئت رئیسه و پژوهشگران برگزیده (کشوری، استانی، دانشگاهی) پنج سال گذشته که شرایط را احراز نموده‌اند، در سال 1403 انتخاب نگردیدند.